Využití metody retenční kapacity mouky pro hodnocení jakosti potravinářské pšenice – Bc. Anna Pavelková
Bc. Anna Pavelková
Diplomová práce
Využití metody retenční kapacity mouky pro hodnocení jakosti potravinářské pšenice
Application of the method of retention capacity of flour for the evaluation of the quality of wheat
Anotace:
Metoda stanovení retenční kapacity mouky (SRC) je metoda relativně finančně a časově nenáročná, ale přesto je velmi přesná a poskytuje komplexní zhodnocení jakostního profilu mouky. SRC měří vaznost mouky ve čtyřech různých roztocích (destilovaná voda, 50% roztok sacharózy, 5% roztok uhličitanu sodného, 5% roztok kyseliny mléčné). Podle míry sedimentace mouky v jednotlivých roztocích lze určit vlastnosti …víceAbstract:
The solvent retention capacity is an inexpensive and quick method but still it is very precise and provides a comprehensive assessment of the flour quality profile. SRC measures flour binding in four different solutions (distilled water, sucrose solution, 50%, sodium carbonate solution, 5%, lactic acid solution, 5%). Depending on the ratio of sedimentation of flour in individual solutions, SRC provides …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Oldřich Faměra, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PAVELKOVÁ, Anna. \textit{Využití metody retenční kapacity mouky pro hodnocení jakosti potravinářské pšenice}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/wgwt22/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Zvyšování retenční schopnosti krajiny v kontextu produkční funkce travních ekosystémů
Daniela Loukotová -
Aplikace biocharu do substrátů zelené střechy ovlivňuje jejich retenční schopnost.
Adam Ludvík -
Vliv zvýšení retenční kapacity na účinnost terciárního čištění odpadních vod
Vendula Kocourková -
Zvýšení retenční schopnosti povodí a zlepšení jakosti vod pomocí vybraných opatření
Anežka Žižková -
Zvyšování retenční schopnosti zemědělských půd včetně účinné sekvestrace uhlíku pomocí aplikace biocharu
Lucie Blažková -
Využití mulčovacích materiálů na zmírnění erozního smyvu půd a zvýšení jejich retenční schopnosti u vinic
Alice Čížková -
Možnosti zvýšení retenční schopnosti dílčích částí povodí Černockého potoka na Lounsku
Jan LUKÁŠ -
Vyhodnocení retenční kapacity malých vodních nádrží ve vybraném území
Václav Říha
Název
Vložil
Vloženo
Práva