Veronika Dušková

Bachelor's thesis

Kurkumin - biochemické funkce a využití

Curcumin - biochemical functions and utilization
Anotácia:
Tato bakalářská práce se věnuje kurkuminu ? polyfenolu, který se přirozeně vyskytuje v rostlinách rodu Curcuma L. Jsou zde vyjmenovány nejen jeho fyzikálně-chemické a biologické vlastnosti, ale také možnosti jejich zlepšení prostřednictvím syntézy nových analogů kurkuminu. Zmíněno je i též potenciální využití kurkuminu, a to především v potravinářském průmyslu. V závěru jsou uvedeny některé metody …viac
Abstract:
This bachelor thesis is focused on curcumin ? a polyphenol naturally occurring in plants of the genus Curcuma L. Not only its physicochemical and biological properties are appointed, but also the possibilities of their improvement through the synthesis of new curcumin analogues. It is also mentioned the potential use of curcumin, especially in the food industry. Finally, some methods of determination …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 7. 2023
Zverejniť od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. RNDr. Lucie Korecká, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Dušková, Veronika. Kurkumin - biochemické funkce a využití. Pardubice, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / odbor:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs

Práce na příbuzné téma