Kurkumin - biochemické funkce a využití – Veronika Dušková
Veronika Dušková
Bakalářská práce
Kurkumin - biochemické funkce a využití
Curcumin - biochemical functions and utilization
Anotace:
Tato bakalářská práce se věnuje kurkuminu ? polyfenolu, který se přirozeně vyskytuje v rostlinách rodu Curcuma L. Jsou zde vyjmenovány nejen jeho fyzikálně-chemické a biologické vlastnosti, ale také možnosti jejich zlepšení prostřednictvím syntézy nových analogů kurkuminu. Zmíněno je i též potenciální využití kurkuminu, a to především v potravinářském průmyslu. V závěru jsou uvedeny některé metody …víceAbstract:
This bachelor thesis is focused on curcumin ? a polyphenol naturally occurring in plants of the genus Curcuma L. Not only its physicochemical and biological properties are appointed, but also the possibilities of their improvement through the synthesis of new curcumin analogues. It is also mentioned the potential use of curcumin, especially in the food industry. Finally, some methods of determination …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 7. 2023
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. RNDr. Lucie Korecká, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Dušková, Veronika. Kurkumin - biochemické funkce a využití. Pardubice, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Hodnocení a analýza potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Studium stability kurkuminu
Monika Sekaninová -
Modifikace grafenových struktur ionty o nízké energii (E<100 eV)
Jaroslav Maniš