Kateřina Černá

Bakalářská práce

Vliv surovin na vlastnosti mechanicky kypřeného pečiva

Effect of different ingredients on properties of sponge cake
Anotace:
Tato práce definuje druhy mechanicky kypřeného pečiva. Popisuje způsob jejich výroby. Shrnuje současné poznatky o faktorech určujících jejich kvalitu a identifikuje technologické vlastnosti surovin, které jsou při výrobě používány. Mezi hlavní složky mechanicky kypřeného pečiva patří pšeničná mouka, slepičí vejce a cukr. Byly pečeny vzorky tohoto druhu pečiva, ve kterých byly hlavní složky nahrazeny …více
Abstract:
The main ingredients of foam type cakes are wheat flour, hen eggs, sugar. This review defines foam-type cakes, describes how they are made, summarizes the current knowledge of factors determining their quality and identifies technological properties of the raw materials used in production. Samples were baked in which the main ingredients were replaced by others. The samples were analyzed on texture …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Černá, Kateřina. Vliv surovin na vlastnosti mechanicky kypřeného pečiva. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.