Aplikace SimPlate testů v potravinářské mikrobiologii – Lucie NEČASOVÁ
Lucie NEČASOVÁ
Bakalářská práce
Aplikace SimPlate testů v potravinářské mikrobiologii
The application of SimPlate methods in food microbiology
Anotace:
Bakalářská práce, zabývající se detekcí mikroorganismů z potravin, obsahuje teoretickou a experimentální část. Teoretická část pojednává o vztazích mezi mikroorganismy, potravinami a člověkem, z hlediska prospěšného, tak i pro člověka nebezpečného. Charakterizovány zde jsou patogenní mikroorganismy, způsobující alimentární onemocnění, jež mají negativní dopad na lidský organismus. Dále se práce zabývá …víceAbstract:
The Bachelor thesis is focused on detection of food microorganisms and it is consist of theoretical and experimental part. Theoretical part give overview of relationship between microorganisms, food and people, from the poit of view beneficial or dangerous for human body, when people eat contaminated food products by microorganisms. The work describe foodborn pathogens who have a harmfull effect on …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2016
Zveřejnit od: 21. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 5. 2016
- Vedoucí: Mgr. Zuzana Rybková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
NEČASOVÁ, Lucie. Aplikace SimPlate testů v potravinářské mikrobiologii. Ostrava, 2016. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.4.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 4. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Přírodovědecká fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biologie / Experimentální biologie
Práce na příbuzné téma
-
Detekce a kvantifikace vybraných druhů patogenních a komenzálních bakterií kožního mikrobiomu pomocí real-time PCR
Iuliia Siluianova -
Možnosti detekce a kvantifikace patogenů rodu Tilletia v obilkách a rostlinách pšenice seté
Lucie Bílková -
Vývoj a validace multiplexní technologie xMAP pro detekci a kvantifikaci patogenních virů v prostředí.
Jakub Hrdý -
Detekce a kvantifikace SARS-CoV-2 v odpadních vodách a kalech
Kateřina Čamrová -
Detekce a kvantifikace mykobakterií v různých typech vod pomocí molekulárně biologických metod
Anna Hyžáková -
Detekce a kvantifikace améb v různých typech vod pomocí molekulárně biologických metod
Jana Štecová -
Detekce a kvantifikace máku v potravinách pomocí qPCR
Sabina Janáková -
Způsoby detekce a kvantifikace výskytu GMO v potravinách
Sofia Akopyan