Bc. Kateřina MALOTOVÁ PŘEDÍNSKÁ

Master's thesis

Analytické hodnocení výrobků z pohanky a prosa

Analytical evaluation of buckwheat and millet products
Abstract:
Diplomová práce se zabývá popisem, chemickým složením, využitím a zdravotním působením pohanky a prosa, jáhel. Praktická část práce se zaměřuje na analytické hodnocení pohankových a prosných výrobků (např. mouka, kroupy, křupky, vločky) - stanovení obsahu sušiny, popela, celkového obsahu dusíkatých látek, neutrálně detergentní vlákniny a aminokyselinového složení.
Abstract:
The thesis deals with the description, chemical composition, utilization and health effects of buckwheat and millet. The practical part is focused on analytical evaluation of buckwheat and millet products (e.g. flours, groats, flakes) {--} the determination of dry matter, ash, content of nitrogen substances, neutral detergent fiber and amino acids composition.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2010
Identifier: 15036

Thesis defence

  • Date of defence: 2. 6. 2010

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

MALOTOVÁ PŘEDÍNSKÁ, Kateřina. Analytické hodnocení výrobků z pohanky a prosa. Kroměříž, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production