Analytické hodnocení výrobků z pohanky a prosa – Bc. Kateřina MALOTOVÁ PŘEDÍNSKÁ
Bc. Kateřina MALOTOVÁ PŘEDÍNSKÁ
Diplomová práce
Analytické hodnocení výrobků z pohanky a prosa
Analytical evaluation of buckwheat and millet products
Anotace:
Diplomová práce se zabývá popisem, chemickým složením, využitím a zdravotním působením pohanky a prosa, jáhel. Praktická část práce se zaměřuje na analytické hodnocení pohankových a prosných výrobků (např. mouka, kroupy, křupky, vločky) - stanovení obsahu sušiny, popela, celkového obsahu dusíkatých látek, neutrálně detergentní vlákniny a aminokyselinového složení.Abstract:
The thesis deals with the description, chemical composition, utilization and health effects of buckwheat and millet. The practical part is focused on analytical evaluation of buckwheat and millet products (e.g. flours, groats, flakes) {--} the determination of dry matter, ash, content of nitrogen substances, neutral detergent fiber and amino acids composition.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor:
15036
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MALOTOVÁ PŘEDÍNSKÁ, Kateřina. Analytické hodnocení výrobků z pohanky a prosa. Kroměříž, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Dusíkaté látky v plodnicích vyšších hub
Lucie FLAŠAROVÁ -
Vliv NDF na stravitelnost organické hmoty travního porostu
Denisa Matušková -
Vliv volby hybridu kukuřice na stravitelnost NDF kukuřičné siláže
Jana Zelinová -
Porovnání výsledku stanovení ADF a NDF
Barbora Kratochvílová -
Vliv stanoviště na stravitelnost NDF u kukuřičné siláže
Veronika Svobodová -
Towards smart Dairy nutrition (SDN): Improving sustainability and economics of Dairy production
Manfred Schönleben