Mikrobiologické kažení mlékárenských výrobků s vysokým obsahem mléčného tuku – Martina ŠPAČKOVÁ
Martina ŠPAČKOVÁ
Bakalářská práce
Mikrobiologické kažení mlékárenských výrobků s vysokým obsahem mléčného tuku
Microbiological Spoilage of Dairy Products with High Fat Content
Anotace:
Tato bakalářská práce se v první části zaměřuje na mikrobiální lipázy, jejich rozdělení, vlastnosti a využití v potravinářském průmyslu. Druhá část charakterizuje případná mikrobiální rizika a mikrobiální vady při zpracování a skladování jednotlivých mléčných výrob-ků s vysokým obsahem mléčného tuku. Třetí část se zabývá metodami konzervace, pomocí kterých lze účinně zabránit růstu nežádoucím mikroorganismům …víceAbstract:
This bachelor thesis is focused in the first part on the microbial lipases, their classification, properties and use in the food industry. The second part describes of the potential microbial risk and microbial defects in processing and storage of individual milk product with a high content of milk fat. The third part deals with methods of preservative that can be used to effectively prevent the growth …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2013
Zveřejnit od: 16. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠPAČKOVÁ, Martina. Mikrobiologické kažení mlékárenských výrobků s vysokým obsahem mléčného tuku. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 16.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 16. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Mražené smetanové krémy s přidanou hodnotou
Barbora Melicharová -
Nové směry v technologii výroby mražených mléčných a smetanových krémů
Aneta Kašparová -
Vliv technologie a skladování na jakost mražených smetanových krémů
Milena HLÁSNÁ -
Využití stévie a vlákniny v technologii mražených krémů a jejich vliv na senzorickou kvalitu
Libor Kilián