Dagmar LISKOVÁ

Bachelor's thesis

Dusičnany v zelenině

Nitrate in Vegetables
Abstract:
Bakalářská práce řeší problematiku výskytu dusičnanů v zelenině. Jsou popsány metody stanovení dusičnanů, vlivy kuchyňského zpracování zeleniny na obsah dusičnanů v potravinách. Část práce se věnuje rizikovosti dusičnanů pro lidský organismus. Jsou uvedeny osvědčené postupy, jimiž lze množství dusičnanů v zelenině ovlivnit. Snížení příjmu dusičnanů prostřednictvím potravního řetězce zůstává nadále …more
Abstract:
The bachelor thesis solves the problematic of nitrates occurrence in vegetables. It describes the methods of nitrates determination, effects cooking processes of vegetables on nitrates content within the food. Part of the work deals with the risks, that nitrates might have on the human organism. The proven procedures that have significant impact on the levels of nitrate in vegetables are also considered …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 6. 2012
Accessible from:: 1. 6. 2012

Thesis defence

  • Date of defence: 5. 9. 2012
  • Supervisor: prof. Ing. Stanislav Kráčmar, DrSc.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

LISKOVÁ, Dagmar. Dusičnany v zelenině. Zlín, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 1.6.2012

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 1. 6. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies