Separace glykoproteinů pomocí gelové elektroforézy – Anita VAŠÍČKOVÁ
Anita VAŠÍČKOVÁ
Bakalářská práce
Separace glykoproteinů pomocí gelové elektroforézy
Separation of glycoproteins using gel electrophoresis
Anotace:
Neenzymová glykace produkuje glykované proteiny, které lze separovat pomocí polyakrylamidových gelů s inkorporovanou fenylboronovou kyselinou na základě reverzibilní interakce této kyseliny s anomerními cis-dioly přítomnými u glykovaných proteinů. Enzymatickou glykosylací vznikají dva typy glykoproteinů N-glykoproteiny a O-glykoproteiny. Tato bakalářská práce je zaměřena na studium separace glykosylovaných …víceAbstract:
Non-enzymatic glycation produces glycated proteins that can be separated by polyacrylamide gels with incorporated phenylboronic acid based on reversible interaction of this acid with anomeric cis-diols present in glycated proteins. Enzymatic glycosylation results in two types of glycoproteins: N-glycoproteins and O-glycoproteins. This bachelor thesis is focused on study of the separation glycosylated …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Mgr. Marek Šebela, Dr.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VAŠÍČKOVÁ, Anita. Separace glykoproteinů pomocí gelové elektroforézy. Olomouc, 2017. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biochemie / Biochemie
Práce na příbuzné téma
-
Vliv solného stresu na fenotyp a kořenový proteom ječmene setého (Hordeum vulgare) cv. Golden Promise
Dominika CZERNÁ -
Fenotypová a proteomická charakterizace ječmene (Hordeum vulgare cv. Golden Promise) v podmínkách chladového stresu.
Marek GLOMBIK -
Hodnocení změn zásobních profilů zrna ječmene (Hordeum vulgare L.) v průběhu procesu sladování pomocí gelové elektroforézy
Richard BINDER
Název
Vložil
Vloženo
Práva