Hodnocení a změny vybraných druhů pěstovaných hub v průběhu úchovy a kulinární úpravy – Bc. Marek Zbořil
Bc. Marek Zbořil
Master's thesis
Hodnocení a změny vybraných druhů pěstovaných hub v průběhu úchovy a kulinární úpravy
Evaluation and Changes of Selected Species of Cultivated Mushrooms During Storage and Culinary Treatment
Abstract:
Diplomová práce se zabývá pěstovanými druhy hub s ohledem na obsah antioxidantů, celkových polyfenolů a vybraných fenolových kyselin ve vývojových stádiích při různých technologických či gastronomických zpracováních. Teoretická část obsahuje obecnou charakteristiku hub; charakteristiku hlívy ústřičné (Pleurotus ostreatus) a žampionu dvouvýtrusého (Agaricus bisporus) a vliv jejich účinku na lidské zdraví …moreAbstract:
The thesis deals with cultivated mushroom species with regard to the content of antioxidants, total polyphenols and selected phenolic acids in the development stages during various technological or gastronomic processes. The theoretical part contains the general characteristic of fungi; characteristics of oyster mushrooms (Pleurotus ostreatus) and bisporus mushrooms (Agaricus bisporus) and the effect …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2020
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ZBOŘIL, Marek. \textit{Hodnocení a změny vybraných druhů pěstovaných hub v průběhu úchovy a kulinární úpravy}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2020. Available from: https://theses.cz/id/wl6h8n/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Zbořil, Marek. Hodnocení a změny vybraných druhů pěstovaných hub v průběhu úchovy a kulinární úpravy. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv hlívy ústřičné na produkci krátkých mastných kyselin střevní mikrobiotou
Irena Němečková -
Kyselina šťavelová v houbách
Dana MATULKOVÁ -
Polyfenoly a antioxidanty u povijnice batátové (Ipomoea batatas)
Terezie Husarová -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Polyfenoly v kávě
Katsiaryna Kharytonava -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Martin Liška -
Antioxidanty v bramborách
Jana KONEČNÁ