Probiotické mikroorganismy v mléčných produktech – Květa KORANDOVÁ
Květa KORANDOVÁ
Bachelor's thesis
Probiotické mikroorganismy v mléčných produktech
Probiotic bacteria in dairy products
Abstract:
Probiotické mikroorganismy jsou živé mikroorganismy, které podporují optimální složení střevní mikroflóry. Tato práce pojednává o jejich pozitivním vlivu na zdraví člověka. Zabývá se popisem nejčastěji používaných rodů bakterií, mezi které patří Lactobacillus, Bifidobacterium, Streptococcus a Lactococcus. Dále pojednává o zdravotních, mikrobiologických a technologických požadavcích potřebných pro dosažení …moreAbstract:
Probiotic microorganisms are live organisms that facilitate optimal composition of intestinal flora. The thesis deals with the positive influence of probiotic microorganisms on human health. It describes the most frequently used bacteria family, which includes Lactobacillus, Lactococcus, Streptococcus and Bifidobacterium. The thesis also deals with health, microbiologic and technological requirements …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 4. 2012
Accessible from:: 13. 4. 2012
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KORANDOVÁ, Květa. \textit{Probiotické mikroorganismy v mléčných produktech}. Online. Bachelor's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2012. Available from: https://theses.cz/id/wn1r6p/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
KORANDOVÁ, Květa. Probiotické mikroorganismy v mléčných produktech. Č. Bud., 2012. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.4.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 13. 4. 2012 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureBachelor programme / field:
Agriculture / Agricultural Biotechnology
Theses on a related topic
-
Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky
Daria Churiakova -
Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity
Magdaléna Zvonková -
Lyofilizované fermentované mléčné výrobky
Viktorie Omelková -
Fermentované mléčné výrobky
Jitka VESELÁ -
Fermentované mléčné nápoje
Karolína Horáková -
Hodnocení dostupných pipeline pro funkční anotaci mikroorganismů s předpokládanými probiotickými vlastnostmi.
Lucia Koštialová -
Probiotika a jejich význam z hlediska lidského zdraví
Petra ŠTROBLOVÁ -
Funkční potraviny
Petr Zíma
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights