Francúzska vinárska oblasť Bordeaux – Hana Urminská
Hana Urminská
Bakalářská práce
Francúzska vinárska oblasť Bordeaux
Francouzská vinařská oblast Bordeaux
Anotace:
Ve Francii neexistuje jednotný systém označování vín. Oblasti se dělí na jednotlivé apelace a každá apelace má svá vlastní pravidla, přičemž největší důraz je kladen na původ daného vína. Následující bakalářská práce pojednává o slavné vinařské velmoci Bordeaux z historického hlediska, z hlediska terroiru a charakteristického apelačního systému. Tento historický region je považován za nejprestižnější …víceAbstract:
There is not an unified system for wine designation in France. Local areas are divided into individual appellations and each appellation has own rules wherein what is accentuated the most is the origin of the wine. The following thesis deals with the famous wine region Bordeaux in terms of history, terroir and distinctive appellation system. This historical region is considered as the most prestigious …víceAbstract:
Vo Francúzsku neexistuje jednotný systém označovania vín. Oblasti sa delia na jednotlivé apelácie a každá apelácia má svoje vlastné pravidlá, pričom najväčší dôraz sa kladie na pôvod daného vína. Nasledujúca bakalárska práca pojednáva o slávnej vinárskej veľmoci Bordeaux z historického hľadiska, z hľadiska terroiru a charakteristického apelačného systému. Tento historický región je považovaný za najprestížnejšiu …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 6. 2016
- Vedoucí: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
- Oponent: Božena Průšová, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Hodnotenie rastových, kvalitatívnych a zdravotných aspektov pri využití zahustených vysadieb révy vinnej
Vratko Garanský -
Hydroxyškoricové kyseliny v muštových odrodách révy vinnej
Jozef Sabo -
Rezistentné šľachtenie révy vinnej - história a súčasnosť
Martina Heldiová -
Antimikrobiálny efekt semien révy vinnej
Adam Záhora -
Vplyv podpníka na rast a plodnosť révy vínnej
Tereza Babicová -
Podpníky pre muštové odrody révy vínnej
Iveta Michalcová -
Vplyv stupňa oxidácie muštov na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vínnej
Katarína Čaklošová -
Závislosť cenovej hladiny vín na jednotlivých označeniach pôvodu
Peter Macko
Název
Vložil
Vloženo
Práva