Bc. Helena Černá
Master's thesis
Stanovení oxidační stability lněného oleje
Determination of Oxidative Stability of Linseed Oil
Abstract:
Pro své unikátní složení disponuje lněný olej významnou nutriční hodnotou, avšak vzhledem k vysokému obsahu polynenasycených mastných kyselin snadno podléhá degradačním reakcím. Diplomová práce se zabývá sledováním těchto změn u vzorků za studena lisovaného lněného oleje společnosti Bewit, které byly vystavovány různým skladovacím podmínkám. Teoretická část práce je věnována složení lněného oleje, …moreAbstract:
Linseed oil has significant nutritional value due to its unique composition, but is easily subject to degradation reactions due to its high content of polyunsaturated fatty acids. The diploma thesis deals with the monitoring of these changes in cold-pressed linseed oil samples made by Bewit company, which were subjected to different storage conditions. The theoretical part of the work is devoted to …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2021
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Černá, Helena. Stanovení oxidační stability lněného oleje. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / Technologie potravin
Theses on a related topic
-
Studium antioxidační kapacity vybraných druhů drobného ovoce
Hana Hromadová -
Využití DNA jako biosenzoru pro hodnocení antioxidační kapacity vybraných látek
Martina PROKOPOVÁ -
Změny v celkové antioxidační kapacitě séra u depresivní poruchy
Pavla Havlíková -
Vliv vodního stresu na obsah fenolických sloučenin a antioxidační kapacity v hlizách brambor
Markéta Strankmüllerová -
Oxidační stres způsobený aktivními látkami pro kosmetický průmysl
Sára Jakubkovičová -
Recidivující aftózní stomatitida a oxidační stres
Lucie Masopustová -
Oxidační stabilita tuku jedlého hmyzu
Petra Belfínová -
Stabilita stolních olejů
Zuzana Benedová