Stanovení oxidační stability lněného oleje – Bc. Helena Černá
Bc. Helena Černá
Diplomová práce
Stanovení oxidační stability lněného oleje
Determination of Oxidative Stability of Linseed Oil
Anotace:
Pro své unikátní složení disponuje lněný olej významnou nutriční hodnotou, avšak vzhledem k vysokému obsahu polynenasycených mastných kyselin snadno podléhá degradačním reakcím. Diplomová práce se zabývá sledováním těchto změn u vzorků za studena lisovaného lněného oleje společnosti Bewit, které byly vystavovány různým skladovacím podmínkám. Teoretická část práce je věnována složení lněného oleje, …víceAbstract:
Linseed oil has significant nutritional value due to its unique composition, but is easily subject to degradation reactions due to its high content of polyunsaturated fatty acids. The diploma thesis deals with the monitoring of these changes in cold-pressed linseed oil samples made by Bewit company, which were subjected to different storage conditions. The theoretical part of the work is devoted to …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Černá, Helena. Stanovení oxidační stability lněného oleje. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Studium antioxidační kapacity vybraných druhů drobného ovoce
Hana Hromadová -
Využití DNA jako biosenzoru pro hodnocení antioxidační kapacity vybraných látek
Martina PROKOPOVÁ -
Změny v celkové antioxidační kapacitě séra u depresivní poruchy
Pavla Havlíková -
Vliv vodního stresu na obsah fenolických sloučenin a antioxidační kapacity v hlizách brambor
Markéta Strankmüllerová -
Oxidační stres způsobený aktivními látkami pro kosmetický průmysl
Sára Jakubkovičová -
Recidivující aftózní stomatitida a oxidační stres
Lucie Masopustová -
Oxidační stabilita tuku jedlého hmyzu
Petra Belfínová -
Stabilita stolních olejů
Zuzana Benedová