Martina Franzeová

Bakalářská práce

Analytické metody použité při odhalování identity vína

Analytical approaches for determination of the grape wine origin
Anotace:
První část této práce se zabývá problematikou výroby vína, zákonů, které musí vinaři a pěstitelé vinné révy dodržovat. Další část popisuje jednotlivé chemické látky obsažené ve víně a metody jejich detekce. Experimentální část popisuje cyklickou voltametrii a možnost využití této metody pro rozlišení jednotlivých odrůd. Jako pracovní elektroda byla použita pastová uhlíková elektroda.
Abstract:
The first part deals with the production of wine, laws that must winemakers and wine growers follow. The next section describes the various chemical substances contained in wine, and methods for their detection. The experimental part desribes the cyclis voltammetry and the possibility of using this method to distinquish between varieties. As a working electrode was used paste carbon electrode.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 8. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 23. 8. 2016
  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Franzeová, Martina. Analytické metody použité při odhalování identity vína. Pardubice, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin