Bc. Jana Susková

Master's thesis

Tradice výroby piva a její vliv na pivní sommeliérství

The tradition of brewering and its effect on the beer sommelier
Abstract:
Práce pojednává o ucelené historii českého pivovarnictví i jednotlivých pivovarů, které mají dlouhou v tradici v naší zemi. V teoretické části jsou dále popsány jednotlivé úkony při výrobě piva. Analytická část je věnována podrobně pivnímu sommelierství, které zahrnuje nejen degustaci, ale také typologii jednotlivých druhů piv a jejich skloubení a párování s pokrmy. K naplnění cílů této práce bylo …more
Abstract:
The master´s dissertation is concerned about the complete history of the Czech brewing and particular breweries which has a long tradition according to our country. In the theoretical part there is described the component acts necessary for beer making. The analytical part is focused on detailed analysis of beer sommelier which includes not just a degustation but also a typology of particular varieties …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2014

Thesis defence

  • Date of defence: 10. 6. 2014
  • Supervisor: Ing. Dana Johnová
  • Reader: PhDr. Jan Máče, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v Praze

Institute of Hospitality Management in Prague

Master programme / field:
Gastronomy , Hospitality Management and Tourism / Hospitality and Spa Management