Tradice výroby piva a její vliv na pivní sommeliérství – Bc. Jana Susková
Bc. Jana Susková
Master's thesis
Tradice výroby piva a její vliv na pivní sommeliérství
The tradition of brewering and its effect on the beer sommelier
Abstract:
Práce pojednává o ucelené historii českého pivovarnictví i jednotlivých pivovarů, které mají dlouhou v tradici v naší zemi. V teoretické části jsou dále popsány jednotlivé úkony při výrobě piva. Analytická část je věnována podrobně pivnímu sommelierství, které zahrnuje nejen degustaci, ale také typologii jednotlivých druhů piv a jejich skloubení a párování s pokrmy. K naplnění cílů této práce bylo …moreAbstract:
The master´s dissertation is concerned about the complete history of the Czech brewing and particular breweries which has a long tradition according to our country. In the theoretical part there is described the component acts necessary for beer making. The analytical part is focused on detailed analysis of beer sommelier which includes not just a degustation but also a typology of particular varieties …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2014
Identifier:
http://is.vsh.cz/th/7930/vsh_m/
Thesis defence
- Date of defence: 10. 6. 2014
- Supervisor: Ing. Dana Johnová
- Reader: PhDr. Jan Máče, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v PrazeInstitute of Hospitality Management in Prague
Master programme / field:
Gastronomy , Hospitality Management and Tourism / Hospitality and Spa Management
Theses on a related topic
-
Changes of the brewing industry in the Czech Republic after 1989
Tereza Břoušková -
Malé pivovary jako součást hotelnictví v České republice
Klára Brožová -
Vizuální identita PiTy BEER
Tereza Matoušková -
The Influence of Innovations in Brewing on Beer Consumers' Preferences
Anastasia Boldyreva