Vliv doby macerace na množství asimilovatelného dusíku u moštů révy vinné – Bc. Stanislav Škrobák
Bc. Stanislav Škrobák
Master's thesis
Vliv doby macerace na množství asimilovatelného dusíku u moštů révy vinné
Influence of time of maceration on the amount of yeast assimilable nitrogen in must of grape vine.
Abstract:
Tato diplomové práce se zabývá vlivem doby macerace na množství asimilovatelného dusíku u moštů révy vinné. V literární části je obecně popsána role dusíku v révě vinné a problematika asimilovatelného dusíku, tedy dusíku využitelného kvasinkami. V experimentální části byly vybrány 2 odrůdy, "Tramín" a "Rulandské bílé". Hrozny těchto odrůd byly po odstopkování a pomletí macerovány 48 hodin. Od každé …moreAbstract:
This diploma thesis is deal with influence of maceration period on the amount of yeast assimilable nitrogen that it is in wine must. In literary part I generally described role of nitrogen in vine and yeast assimilable nitrogen. In experimental part were choosen two varieties, "Tramín" and "Rulandské bílé". The grapes of these varieties were macerated for 48 hours after stemming and milling. Both of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2015
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Reader: Miloš Vidlář, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠKROBÁK, Stanislav. \textit{Vliv doby macerace na množství asimilovatelného dusíku u~moštů révy vinné}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2015. Available from: https://theses.cz/id/wrrug7/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights