Změny mikrobiologické jakosti "čerstvých" těstovin v průběhu skladování – Bc. Michaela Vyhňáková
Bc. Michaela Vyhňáková
Master's thesis
Změny mikrobiologické jakosti "čerstvých" těstovin v průběhu skladování
Changes in the microbiological quality of "fresh" pasta during storage
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na změny mikrobiologické jakosti "čerstvých" těstovin v průběhu skladování. Čerstvé těstoviny jsou charakteristické vysokým obsahem vlhkosti (minimálně 24 hmotnostních procent), čímž je umožněn mikrobiologický růst a značně omezena trvanlivost, která je stanovena na nejvýše 14 dní od data výroby. U každého druhu čerstvých těstovin byly sledovány tyto parametry: celkový …moreAbstract:
The master‘s thesis is focused on changes in the microbiological quality of "fresh" pasta during storage. Fresh pasta is characterized by a high moisture content (minimum 24 weight percent), which allows microbiological growth and considerably limits the shelf life, which is set at a maximum of 14 days from the date of production. The following parameters were monitored for each type of fresh pasta …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VYHŇÁKOVÁ, Michaela. \textit{Změny mikrobiologické jakosti ''čerstvých'' těstovin v~průběhu skladování}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2021. Available from: https://theses.cz/id/wt1iyt/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Mikrobiologická analýza rostlinných náhrad masa
Klára Dospivová -
Mikrobiologická analýza dehydratovaných a sterilovaných pokrmů
Jarmila Šuláková -
Současná praxe s provozem kompostovacích toalet v Praze a okolí a mikrobiologická analýza vzniklého kompostu
Ivo Pardus -
Mikrobiologická analýza ovocných šťáv v závislosti na technologickém ošetření
Gabriel Slanicay -
Mikroorganismy kontaminující nápoje z čerstvého ovoce a zeleniny (smoothie)
Nela Keresztesová -
Vliv doby skladování na senzorickou jakost sušeného masa
Tereza Martincová -
Způsoby dlouhodobého skladování potravinářských zrnin a vliv na jakost
Radek Veselý -
Vliv skladování na jakost sterilovaných tavených sýrů s příchutí
Anna Sklenaříková