Bc. Michaela Vyhňáková

Diplomová práce

Změny mikrobiologické jakosti "čerstvých" těstovin v průběhu skladování

Changes in the microbiological quality of "fresh" pasta during storage
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na změny mikrobiologické jakosti "čerstvých" těstovin v průběhu skladování. Čerstvé těstoviny jsou charakteristické vysokým obsahem vlhkosti (minimálně 24 hmotnostních procent), čímž je umožněn mikrobiologický růst a značně omezena trvanlivost, která je stanovena na nejvýše 14 dní od data výroby. U každého druhu čerstvých těstovin byly sledovány tyto parametry: celkový …více
Abstract:
The master‘s thesis is focused on changes in the microbiological quality of "fresh" pasta during storage. Fresh pasta is characterized by a high moisture content (minimum 24 weight percent), which allows microbiological growth and considerably limits the shelf life, which is set at a maximum of 14 days from the date of production. The following parameters were monitored for each type of fresh pasta …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin