Změny mikrobiologické jakosti "čerstvých" těstovin v průběhu skladování – Bc. Michaela Vyhňáková
Bc. Michaela Vyhňáková
Diplomová práce
Změny mikrobiologické jakosti "čerstvých" těstovin v průběhu skladování
Changes in the microbiological quality of "fresh" pasta during storage
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na změny mikrobiologické jakosti "čerstvých" těstovin v průběhu skladování. Čerstvé těstoviny jsou charakteristické vysokým obsahem vlhkosti (minimálně 24 hmotnostních procent), čímž je umožněn mikrobiologický růst a značně omezena trvanlivost, která je stanovena na nejvýše 14 dní od data výroby. U každého druhu čerstvých těstovin byly sledovány tyto parametry: celkový …víceAbstract:
The master‘s thesis is focused on changes in the microbiological quality of "fresh" pasta during storage. Fresh pasta is characterized by a high moisture content (minimum 24 weight percent), which allows microbiological growth and considerably limits the shelf life, which is set at a maximum of 14 days from the date of production. The following parameters were monitored for each type of fresh pasta …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiologická analýza rostlinných náhrad masa
Klára Dospivová -
Mikrobiologická analýza dehydratovaných a sterilovaných pokrmů
Jarmila Šuláková -
Současná praxe s provozem kompostovacích toalet v Praze a okolí a mikrobiologická analýza vzniklého kompostu
Ivo Pardus -
Mikrobiologická analýza ovocných šťáv v závislosti na technologickém ošetření
Gabriel Slanicay -
Mikroorganismy kontaminující nápoje z čerstvého ovoce a zeleniny (smoothie)
Nela Keresztesová -
Vliv doby skladování na senzorickou jakost sušeného masa
Tereza Martincová -
Vliv skladování na jakost sterilovaných tavených sýrů s příchutí
Anna Sklenaříková -
Způsoby dlouhodobého skladování potravinářských zrnin a vliv na jakost
Radek Veselý