Natálie Pečenková

Bakalářská práce

Kulinární úprava luštěnin

Culinary processing of legumes
Anotace:
Cílem práce je zajistit dostatečné informace o způsobu pěstování luskovin a složení jejich semen. Luštěniny obsahují velké množství významných výživových látek (proteiny, vlákninu, minerální látky), ale i nezanedbatelné množství látek majících negativní vliv na lidské tělo. Mezi antinutriční látky obsažené v luštěninách se řadí například flatulentní oligosacharidy, které jsou hlavní příčinou neoblíbenosti …více
Abstract:
The aim of the thesis is to provide sufficient information about the way of growing legumes and the composition of their seeds. Legumes contain a lot of significant nutrients (proteins, fibre, minerals), but also a large number of substances that have a negative impact on a human body. Flatulent oligosaccharides (which belong among antinutritional substances contained in legumes) are the main reason …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Česká zemědělská univerzita v Praze

Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Bakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses wu7srh wu7srh/2
14. 4. 2018
Složky
Soubory
Mach, J.
14. 4. 2018
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.