Vliv podmínek skladování na kvalitu čokolády – Bc. Alžběta Klůzová
Bc. Alžběta Klůzová
Master's thesis
Vliv podmínek skladování na kvalitu čokolády
The effect of storage conditions on chocolate product quality
Abstract:
Diplomová práce se zaměřuje na výrobu hořké čokolády o dvou různých surovinových skladbách. Zkoumají se následné dopady při třech různých skladovacích teplotách po dobu pěti měsíců. Analyzuje se obsah vlhkosti, pH, tvrdost, viskozita a vady. Je rozebrán obecný postup výroby čokolády, jednotlivé suroviny potřebné pro výrobu a nejčastější vady. Jsou zde stručně shrnuty skladovací podmínky.Abstract:
The thesis is focused on the production of dark chocolate about two different raw material compositions. Subsequent impacts at three different storage temperatures for five months are examined. Moisture content, pH, hardness, viscosity and defects are analyzed. The ge-neral procedure of chocolate production, individual raw materials needed for production and the most common defects are discussed. The …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2019
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Klůzová, Alžběta. Vliv podmínek skladování na kvalitu čokolády. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Studium polymorfismu kakaového másla.
Vojtěch NEUWIRTH -
Kakaové boby jako surovina pro výrobu čokolády.
Alena BEŇADIKOVÁ -
Ekvivalenty a náhrady kakaového másla
Tereza Honzíková -
Vliv délky fermentace kakaových bobů na obsah biologicky aktivních látek a nutriční hodnoty čokoládové hmoty
Barbora Pažoutová -
Vliv receptury na kvalitu čokoládových výrobků v průběhu jejich skladování
Jena Jurková -
Vliv konšování na vybrané vlastnosti hořké čokolády
Kateřina Ďuricová