Vliv podmínek skladování na kvalitu čokolády – Bc. Alžběta Klůzová
Bc. Alžběta Klůzová
Master's thesis
Vliv podmínek skladování na kvalitu čokolády
The effect of storage conditions on chocolate product quality
Anotácia:
Diplomová práce se zaměřuje na výrobu hořké čokolády o dvou různých surovinových skladbách. Zkoumají se následné dopady při třech různých skladovacích teplotách po dobu pěti měsíců. Analyzuje se obsah vlhkosti, pH, tvrdost, viskozita a vady. Je rozebrán obecný postup výroby čokolády, jednotlivé suroviny potřebné pro výrobu a nejčastější vady. Jsou zde stručně shrnuty skladovací podmínky.Abstract:
The thesis is focused on the production of dark chocolate about two different raw material compositions. Subsequent impacts at three different storage temperatures for five months are examined. Moisture content, pH, hardness, viscosity and defects are analyzed. The ge-neral procedure of chocolate production, individual raw materials needed for production and the most common defects are discussed. The …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Klůzová, Alžběta. Vliv podmínek skladování na kvalitu čokolády. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Studium polymorfismu kakaového másla.
Vojtěch NEUWIRTH -
Kakaové boby jako surovina pro výrobu čokolády.
Alena BEŇADIKOVÁ -
Ekvivalenty a náhrady kakaového másla
Tereza Honzíková -
Vliv délky fermentace kakaových bobů na obsah biologicky aktivních látek a nutriční hodnoty čokoládové hmoty
Barbora Pažoutová -
Vliv receptury na kvalitu čokoládových výrobků v průběhu jejich skladování
Jena Jurková -
Vliv konšování na vybrané vlastnosti hořké čokolády
Kateřina Ďuricová