Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens v neutrálním a zásaditém prostředí – Bc. Kateřina ŠTAJNOCHOVÁ
Bc. Kateřina ŠTAJNOCHOVÁ
Master's thesis
Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens v neutrálním a zásaditém prostředí
Decarboxylase Activity of Serratia marcescenes at Neutral and Alkalic pH
Abstract:
Diplomová práce se zabývá sledováním produkce biogenních aminů kadaverinu a putrescinu bakterií Serratia marcescens. V teoretické části jsou charakterizovány biogenní aminy, jejich struktura, vznik, účinky a výskyt. Dále jsou popsány mikroorganizmy produkující biogenní aminy a jejich dekarboxylázová aktivita. Další část je zaměřena na problematiku stanovení biogenních aminů a růstovou křivku bakteriální …moreAbstract:
This thesis deals with the monitoring of biogenic amines cadaverine and putrescine production by bacteria Serratia marcescens. In the theoretical part there are characterized biogenic amomines, their structure, formation, occurrence and effects on human health. Further, the microorganisms producing biogenic amines and their decarboxylase activity are described. The last two parts are focused on the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2012
Accessible from:: 2. 5. 2012
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠTAJNOCHOVÁ, Kateřina. \textit{Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens v neutrálním a zásaditém prostředí}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2012. Available from: https://theses.cz/id/wwedhf/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
ŠTAJNOCHOVÁ, Kateřina. Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens v neutrálním a zásaditém prostředí. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens v kyselém prostředí.
Monika TAŤÁKOVÁ -
Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens
Adéla ANDRESOVÁ -
Studium degradace biogenních aminů
Irena Butor -
Antimikrobní působení esenciálních olejů na bakterie produkující biogenní aminy
Viera Nováková -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z fermentovaných masných výrobků
Dagmar Bábková -
Biogenní aminy v pivu
Dagmar Čiháková -
Biogenní aminy ve víně
Liana Leshchuk -
Speciace rtuti v sedimentech HPLC-AFS
Jana Novotná