Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens v neutrálním a zásaditém prostředí – Bc. Kateřina ŠTAJNOCHOVÁ
Bc. Kateřina ŠTAJNOCHOVÁ
Master's thesis
Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens v neutrálním a zásaditém prostředí
Decarboxylase Activity of Serratia marcescenes at Neutral and Alkalic pH
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá sledováním produkce biogenních aminů kadaverinu a putrescinu bakterií Serratia marcescens. V teoretické části jsou charakterizovány biogenní aminy, jejich struktura, vznik, účinky a výskyt. Dále jsou popsány mikroorganizmy produkující biogenní aminy a jejich dekarboxylázová aktivita. Další část je zaměřena na problematiku stanovení biogenních aminů a růstovou křivku bakteriální …viacAbstract:
This thesis deals with the monitoring of biogenic amines cadaverine and putrescine production by bacteria Serratia marcescens. In the theoretical part there are characterized biogenic amomines, their structure, formation, occurrence and effects on human health. Further, the microorganisms producing biogenic amines and their decarboxylase activity are described. The last two parts are focused on the …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2012
Zverejniť od: 2. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠTAJNOCHOVÁ, Kateřina. \textit{Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens v neutrálním a zásaditém prostředí}. Online. Diplomová práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2012. Dostupné z: https://theses.cz/id/wwedhf/.
Jak správně citovat práci
ŠTAJNOCHOVÁ, Kateřina. Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens v neutrálním a zásaditém prostředí. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Práce na příbuzné téma
-
Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens v kyselém prostředí.
Monika TAŤÁKOVÁ -
Dekarboxylázová aktivita bakterie Serratia marcescens
Adéla ANDRESOVÁ -
Antimikrobní působení esenciálních olejů na bakterie produkující biogenní aminy
Viera Nováková -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z fermentovaných masných výrobků
Dagmar Bábková -
Biogenní aminy v pivu
Dagmar Čiháková -
Biogenní aminy ve víně
Liana Leshchuk -
Speciace rtuti v sedimentech HPLC-AFS
Jana Novotná