Stanovení molární hmotnosti a distribuce molárních hmotností želatiny pomocí gelové permeční chromatografie – Bc. Roman STOJASPAL
Bc. Roman STOJASPAL
Master's thesis
Stanovení molární hmotnosti a distribuce molárních hmotností želatiny pomocí gelové permeční chromatografie
Determination of molar mass and molar mass distribution of gelatine using size exclusion chromatography
Abstract:
Diplomová práce se zabývá stanovením molární hmotnosti a distribuce molárních hmotností želatiny. K tomuto účelu byla použita metoda gelové permeační chromatografie (GPC) s refraktometrickou a viskozitní detekcí. Práce se rovněž věnuje sledování vlivu iontové síly a pH mobilní fáze na kvalitu chromatografické separace s cílem vybrat nejvhodnější mobilní fázi pro charakterizaci želatiny. Funkčnost metody …moreAbstract:
In the graduation thesis, determination of molar mass and molar mass distribution of gelatin was performed. For this purpose, gel permeation chromatography (GPC) with refractometric and viscometric detection was employed. As a part of the thesis, influence of mobile phase ionic strength and pH on the chromatographic separation was investigated with the aim to choose the optimal eluent for gelatin characterization …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 5. 2009
Identifier:
11079
Thesis defence
- Date of defence: 2. 6. 2009
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
STOJASPAL, Roman. \textit{Stanovení molární hmotnosti a distribuce molárních hmotností želatiny pomocí gelové permeční chromatografie}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2009. Available from: https://theses.cz/id/wwo5rs/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
STOJASPAL, Roman. Stanovení molární hmotnosti a distribuce molárních hmotností želatiny pomocí gelové permeční chromatografie. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 18. 05. 2009
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Purifikace proteinů s využitím chromatografických metod, zejména gelové permeační chromatografie
Jindřich Mixa -
Studium degradace kaseinového komplexu pomocí gelové permeační chromatografie
Lenka ČTVRTNÍČKOVÁ -
Charakterizace hyaluronanu pomocí gelové permeační chromatografie
Zuzana Krpalová -
Studium hydrolyzátů proteinů kvasničné biomasy pomocí gelové permeační chromatografie
Markéta ŠEBELOVÁ -
Stanovení molární hmotnosti a distribuce molárních hmotností polysacharidů pomocí gelové permeační chromatografie.
Jana ŠENKEŘÍKOVÁ -
Charakterizace hydrolyzátů kolagenu pomocí gelové permeační chromatografie s refraktometrickou a viskozitní detekcí
Michaela PECHÁČKOVÁ -
Aplikace gelové permeační chromatografie pro charakterizaci biopolymeru
Roman STOJASPAL