Stanovení molární hmotnosti a distribuce molárních hmotností želatiny pomocí gelové permeční chromatografie – Bc. Roman STOJASPAL
Bc. Roman STOJASPAL
Master's thesis
Stanovení molární hmotnosti a distribuce molárních hmotností želatiny pomocí gelové permeční chromatografie
Determination of molar mass and molar mass distribution of gelatine using size exclusion chromatography
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá stanovením molární hmotnosti a distribuce molárních hmotností želatiny. K tomuto účelu byla použita metoda gelové permeační chromatografie (GPC) s refraktometrickou a viskozitní detekcí. Práce se rovněž věnuje sledování vlivu iontové síly a pH mobilní fáze na kvalitu chromatografické separace s cílem vybrat nejvhodnější mobilní fázi pro charakterizaci želatiny. Funkčnost metody …viacAbstract:
In the graduation thesis, determination of molar mass and molar mass distribution of gelatin was performed. For this purpose, gel permeation chromatography (GPC) with refractometric and viscometric detection was employed. As a part of the thesis, influence of mobile phase ionic strength and pH on the chromatographic separation was investigated with the aim to choose the optimal eluent for gelatin characterization …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2009
Identifikátor:
11079
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2009
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
STOJASPAL, Roman. \textit{Stanovení molární hmotnosti a distribuce molárních hmotností želatiny pomocí gelové permeční chromatografie}. Online. Diplomová práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2009. Dostupné z: https://theses.cz/id/wwo5rs/.
Jak správně citovat práci
STOJASPAL, Roman. Stanovení molární hmotnosti a distribuce molárních hmotností želatiny pomocí gelové permeční chromatografie. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 18. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Práce na příbuzné téma
-
Purifikace proteinů s využitím chromatografických metod, zejména gelové permeační chromatografie
Jindřich Mixa -
Studium degradace kaseinového komplexu pomocí gelové permeační chromatografie
Lenka ČTVRTNÍČKOVÁ -
Studium hydrolyzátů proteinů kvasničné biomasy pomocí gelové permeační chromatografie
Markéta ŠEBELOVÁ -
Charakterizace hyaluronanu pomocí gelové permeační chromatografie
Zuzana Krpalová -
Stanovení molární hmotnosti a distribuce molárních hmotností polysacharidů pomocí gelové permeační chromatografie.
Jana ŠENKEŘÍKOVÁ -
Charakterizace hydrolyzátů kolagenu pomocí gelové permeační chromatografie s refraktometrickou a viskozitní detekcí
Michaela PECHÁČKOVÁ -
Aplikace gelové permeační chromatografie pro charakterizaci biopolymeru
Roman STOJASPAL