Možnosti použití žita a dalších obilovin pro surogaci při výrobě piva – Mgr. Jiří Žák
Mgr. Jiří Žák
Bachelor's thesis
Možnosti použití žita a dalších obilovin pro surogaci při výrobě piva
Possibilities of rye and other cereal grains use as brewing adjuncts
Abstract:
Bakalářská práce Možnosti použití žita a dalších obilovin pro surogaci při výrobě piva se zaměřuje na pivovarsky významné vlastnosti obilovin menšinového pivovarnického významu, se zvláštním přihlédnutím k žitu (Secale cereale) a tritikale (× Triticosecale). Na základě dostupných studií se tritikale jeví jako nadějná surovina, využitelná ve větším rozsahu jako zdroj škrobu, případně dusíku a diastatických …moreAbstract:
Bachelor's thesis Possibilities of rye and other cereal grains use as brewing adjuncts focuses on minority cereals and their properties relevant for brewing industry, with special regard to rye (Secale cereale) and triticale (× Triticosecale). As available studies suggest, triticale seems to be a promising material to be used in larger quantities as a source of starch, or to complement nitrogen and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights