Možnosti použití žita a dalších obilovin pro surogaci při výrobě piva – Mgr. Jiří Žák
Mgr. Jiří Žák
Bakalářská práce
Možnosti použití žita a dalších obilovin pro surogaci při výrobě piva
Possibilities of rye and other cereal grains use as brewing adjuncts
Anotace:
Bakalářská práce Možnosti použití žita a dalších obilovin pro surogaci při výrobě piva se zaměřuje na pivovarsky významné vlastnosti obilovin menšinového pivovarnického významu, se zvláštním přihlédnutím k žitu (Secale cereale) a tritikale (× Triticosecale). Na základě dostupných studií se tritikale jeví jako nadějná surovina, využitelná ve větším rozsahu jako zdroj škrobu, případně dusíku a diastatických …víceAbstract:
Bachelor's thesis Possibilities of rye and other cereal grains use as brewing adjuncts focuses on minority cereals and their properties relevant for brewing industry, with special regard to rye (Secale cereale) and triticale (× Triticosecale). As available studies suggest, triticale seems to be a promising material to be used in larger quantities as a source of starch, or to complement nitrogen and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva