Bc. Jan Obdržálek

Diplomová práce

Změny sušiny a oxidační stability ořechů po ošetření mikrovlnným zářením

Changes of dry matter and oxidation stability of nuts after microwave treatment
Anotace:
V práci je zkoumán vliv mikrovlnného ošetření a doby skladování na oxidační stabilitu a změny v sušině vybraných druhů ořechů a máku.Oxidační stabilita byla určena měřením peroxidového čísla a čísla kyselosti. Sušina bylaměřena pomocí vah s infrazářičem. Vzorky mandlí, arašídů, pistácii a máku byly měřeny nazačátku skladování, poté v polovině skladování (po 3 měsících) a nakonec byly změřeny poukončení …více
Abstract:
In this study is researched dependence of microwave caring and storage time on oxidationstability and ganges dry matter.Oxidation stability was measured by acid and peroxid values. Dry matter was weighted onscales with infrared emitter. Samples of almonds, peanuts, pistachios and poppy seeds weremeasured at the beginning of storage, then in the middle of storage (after 3 months) and thenwere measured …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses wxlk8z wxlk8z/2
15. 4. 2017
Složky
Soubory
Mach, J.
15. 4. 2017
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.