Změny sušiny a oxidační stability ořechů po ošetření mikrovlnným zářením – Bc. Jan Obdržálek
Bc. Jan Obdržálek
Master's thesis
Změny sušiny a oxidační stability ořechů po ošetření mikrovlnným zářením
Changes of dry matter and oxidation stability of nuts after microwave treatment
Anotácia:
V práci je zkoumán vliv mikrovlnného ošetření a doby skladování na oxidační stabilitu a změny v sušině vybraných druhů ořechů a máku.Oxidační stabilita byla určena měřením peroxidového čísla a čísla kyselosti. Sušina bylaměřena pomocí vah s infrazářičem. Vzorky mandlí, arašídů, pistácii a máku byly měřeny nazačátku skladování, poté v polovině skladování (po 3 měsících) a nakonec byly změřeny poukončení …viacAbstract:
In this study is researched dependence of microwave caring and storage time on oxidationstability and ganges dry matter.Oxidation stability was measured by acid and peroxid values. Dry matter was weighted onscales with infrared emitter. Samples of almonds, peanuts, pistachios and poppy seeds weremeasured at the beginning of storage, then in the middle of storage (after 3 months) and thenwere measured …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
OBDRŽÁLEK, Jan. \textit{Změny sušiny a oxidační stability ořechů po ošetření mikrovlnným zářením}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/wxlk8z/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení oxidační stability lněného oleje
Helena Černá -
Oxidační stabilita tuku jedlého hmyzu
Petra Belfínová -
Oxidační stabilita cereálních směsí s netradiční surovinovou skladbou
Zlata Lysáčková -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Oxidační stabilita olejů při fritování hranolků
Monika Černohousová -
Povrchová kovalentní modifikace 2D materiálů (MXenů) s cílem zvýšení jejich anti-oxidační stability při použití v regenerativní medicíně
Evgenii Kublii -
Změny stability potravin vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Petra Škvorová -
Nutriční hodnota ovesného oleje a jeho stabilita vůči oxidaci
Šárka Jonášová
Názov
Vložil
Vložené
Práva