Bc. Jana Doležalová
Bachelor's thesis
Pohanka a její užití v bezlepkové stravě
Buckwheat and its Use in Gluten-free Diet
Abstract:
Předmětem bakalářské práce je pohanka, která již v historii byla důležitou součástí lidské stravy. Dnes ji znovu objevujeme nejen pro její zdravotní přínos. Cílem této práce je zjistit využívání pohanky v bezlepkové stravě a její vliv pro lidský organismus. Byla stanovena jedna výzkumná otázka v návaznosti na stanovené cíle, a to: Jedí lidé s bezlepkovou dietou pohanku pravidelně? Úvod teoretické části …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with buckwheat as an important part of human nutrition in the past and its rediscovery for the health benefits today. The subject matter of this thesis is consumption of buckwheat in the gluten-free diet and its effect on the human body. The question is: Do the people on gluten-free diet consume buckwheat regularly? The introduction of the theoretical part provides a research …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2020
Identifier:
https://is.vsh.cz/th/q0wpr/
Thesis defence
- Date of defence: 15. 6. 2020
- Supervisor: Ing. Zbyněk Vinš
- Reader: Ing. Blanka Zimáková
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v PrazeInstitute of Hospitality Management in Prague
Bachelor programme / field:
Hospitality Management, Tourism and Marketing / Hospitality Management
Theses on a related topic
-
Bezlepková strava
Vladislava Solodkaia -
Bezlepková strava ve sportu
Marek Pastorek -
Bezlepková strava a její vliv na zdraví člověka
Jan Vinkler -
Bezlepková strava
Martina Mrázková -
Bezlepková dieta nejen u pacientů s celiakií
Michaela DVOŘÁKOVÁ -
Bezlepková dieta - realita v obchodech zdravé výživy
Veronika BLAŽKOVÁ -
Strava bez lepku v rámci ošetřovatelské intervence
Zuzana HÁJKOVÁ