Vliv cukernatosti suroviny na senzorickou jakost bílých odrůdových vín – Zuzana ŠVAJDOVÁ
Zuzana ŠVAJDOVÁ
Bakalářská práce
Vliv cukernatosti suroviny na senzorickou jakost bílých odrůdových vín
Impact of raw material saccharinity on sensory quality of white varietal wines
Anotace:
Hlavní téma této bakalářské práce se zaobírá vlivem cukernatosti suroviny na senzorickou jakost bílých odrůdových vín z vinařské oblasti Morava, ročníku 2010, a to u odrůd Chardonnay z vinařské podoblasti Slovácka, vinařské obce Vracov a trati Klínky a Ryzlinku vlašského, podoblast Mikulovská, obce Perná a trati Železná. K analýze byly použity vzorky vín vyrobených v Zámeckém vinařství Bzenec a to …víceAbstract:
The main aim of this bachelor thesis is to study the influence of the saccharinity of the raw material on sensory quality of white varietal wines from Moravia wine region, vintage 2010, particularly for Chardonnay type from wine subregion Slovácko, wine villages Vracov and lane Klínky and for Welsch Riesling, wine subregion Mikulovská, villages Perná and lane Železná. Wine samples manufactured in Zámecké …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor:
22742
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Marcela Olbrechtová
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠVAJDOVÁ, Zuzana. \textit{Vliv cukernatosti suroviny na senzorickou jakost bílých odrůdových vín} Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2011. Dostupné z: https://theses.cz/id/wydxvu/. [cit. 2024-04-19].
Jak správně citovat práci
ŠVAJDOVÁ, Zuzana. Vliv cukernatosti suroviny na senzorickou jakost bílých odrůdových vín. Bzenec, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Degustační tabulky pro senzorické hodnocení vína.
Antonina Zaluzhna -
Senzorické hodnocení vybraných druhů ovocných vín
Jiří PRÁŠEK -
Systémy senzorického hodnocení vín.
Andrea Kuchyňková -
Gastronomická specifika a senzorické vlastnosti vín Slovácké podoblasti
Michaela Voborníková -
Analytické a senzorické možnosti kontroly falšování pravosti révového vína
Kamil Rozek -
Látky uvlňované během autolýzy kvasinek a jejich vliv na senzorické vlastnosti vína
Jakub Zugárek -
Sociální pásmová nemoc: nesoulad biologického a sociálního času
Veronika Malá -
Sledování změn chemického složení vína během technologie výroby vína
Marie Orságová