Charlotte Vlková

Bakalářská práce

Barviva a sladidla v potravinářském průmyslu

Food colourings and sweeteners in food processing
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou a popisem barviv a sladidel v potravinářském průmyslu. Obě tyto skupiny jsou podřízeny legislativě, kterou je potřeba dodržovat a respektovat a řadí se do skupiny aditivních látek. V této práci je dále stručně popsáno několik skupin barviv a sladidel dle příslušného rozdělení, jejich funkce a vliv na lidské zdraví člověka. Potravinářská barviva jsou látky …více
Abstract:
This bachelor thesis is focused on characterization and description of dyes and sweeteners in the food industry. Both of these additives groups are subjected to legislation that must be observed and respected. In this thesis are described some food colours and sweeteners according to the separation by its function and influence in human health. Dyes are substances that give the food colour, which could …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Zahradnictví / Jakost rostlinných potravinových zdrojů