Charlotte Vlková

Bachelor's thesis

Barviva a sladidla v potravinářském průmyslu

Food colourings and sweeteners in food processing
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou a popisem barviv a sladidel v potravinářském průmyslu. Obě tyto skupiny jsou podřízeny legislativě, kterou je potřeba dodržovat a respektovat a řadí se do skupiny aditivních látek. V této práci je dále stručně popsáno několik skupin barviv a sladidel dle příslušného rozdělení, jejich funkce a vliv na lidské zdraví člověka. Potravinářská barviva jsou látky …more
Abstract:
This bachelor thesis is focused on characterization and description of dyes and sweeteners in the food industry. Both of these additives groups are subjected to legislation that must be observed and respected. In this thesis are described some food colours and sweeteners according to the separation by its function and influence in human health. Dyes are substances that give the food colour, which could …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Bachelor programme / field:
Horticulture / Quality of plant food sources