Barviva a sladidla v potravinářském průmyslu – Charlotte Vlková
Charlotte Vlková
Bakalářská práce
Barviva a sladidla v potravinářském průmyslu
Food colourings and sweeteners in food processing
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou a popisem barviv a sladidel v potravinářském průmyslu. Obě tyto skupiny jsou podřízeny legislativě, kterou je potřeba dodržovat a respektovat a řadí se do skupiny aditivních látek. V této práci je dále stručně popsáno několik skupin barviv a sladidel dle příslušného rozdělení, jejich funkce a vliv na lidské zdraví člověka. Potravinářská barviva jsou látky …víceAbstract:
This bachelor thesis is focused on characterization and description of dyes and sweeteners in the food industry. Both of these additives groups are subjected to legislation that must be observed and respected. In this thesis are described some food colours and sweeteners according to the separation by its function and influence in human health. Dyes are substances that give the food colour, which could …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnictví / Jakost rostlinných potravinových zdrojů
Práce na příbuzné téma
-
Potravinářská sladidla
Leona Beránková -
Syntetická sladidla v potravinářství, jejich bezpečnost a legislativa
Tereza Dvorakova -
Sladidla (přírodní i umělá) používaná v potravinářském průmyslu
Pavel PIHLÍK -
Nízko- a neenergetická sladidla
Lenka Trnková -
Sladidla v potravinách a jejich vliv na organismus
Tereza Procházková -
Náhradní sladidla ve výživě
Penelope Maria CHODOUNSKÁ -
Development of a multidetection method for the monitoring of food additives by tandem mass spectrometry
Aliaksandra Kharoshka -
Přídatné látky v potravinách: přínosy a zdravotní rizika
Patrícia Pažická