Daria Churiakova

Bakalářská práce

Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky

Traditional Asian fermented milk products
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřena na přehled tradičních fermentovaných mléčných výrobků pocházejících z asijského kontinentu. Zabývá se konkrétně původem a historii těchto výrobků. Popisuje hlavně technologie výroby, senzorické a fyzikálně-chemické vlastnosti tradičních asijských fermentovaných mléčných výrobků jako jsou ayran, kefír, kumys, šubat a kurut. Bakalářská práce se také dotýká nových výzkumných …více
Abstract:
This bachelor thesis focuses on an overview of traditional fermented dairy products originating from the Asian continent. It specifically explores the origin and history of these products, primarily describing the production technologies, sensory, and physicochemical properties of traditional Asian fermented dairy products such as ayran, kefir, kumys, shubat, and kurut. The thesis also touches upon …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 10. 6. 2024
  • Vedoucí: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
  • Oponent: Eva Vítová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program:
Technologie potravin