Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky – Daria Churiakova
Daria Churiakova
Bachelor's thesis
Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky
Traditional Asian fermented milk products
Abstract:
Tato bakalářská práce je zaměřena na přehled tradičních fermentovaných mléčných výrobků pocházejících z asijského kontinentu. Zabývá se konkrétně původem a historii těchto výrobků. Popisuje hlavně technologie výroby, senzorické a fyzikálně-chemické vlastnosti tradičních asijských fermentovaných mléčných výrobků jako jsou ayran, kefír, kumys, šubat a kurut. Bakalářská práce se také dotýká nových výzkumných …moreAbstract:
This bachelor thesis focuses on an overview of traditional fermented dairy products originating from the Asian continent. It specifically explores the origin and history of these products, primarily describing the production technologies, sensory, and physicochemical properties of traditional Asian fermented dairy products such as ayran, kefir, kumys, shubat, and kurut. The thesis also touches upon …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 5. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 10. 6. 2024
- Supervisor: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
- Reader: Eva Vítová, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme:
Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv fermentace a skladování na jakostní parametry fermentovaných mléčných výrobků
Kamil Šín -
Membránová separace primárních produktů fermentace
Jonatan Šercl -
Chromatografie SMB pro izolaci mannitolu z vybraných produktů fermentace a extraktů
Daniel Růžička -
Analýza produktů fermentace v modelových žitných a pohankových kvasech
Michaela Sadílková