Daria Churiakova

Bachelor's thesis

Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky

Traditional Asian fermented milk products
Abstract:
Tato bakalářská práce je zaměřena na přehled tradičních fermentovaných mléčných výrobků pocházejících z asijského kontinentu. Zabývá se konkrétně původem a historii těchto výrobků. Popisuje hlavně technologie výroby, senzorické a fyzikálně-chemické vlastnosti tradičních asijských fermentovaných mléčných výrobků jako jsou ayran, kefír, kumys, šubat a kurut. Bakalářská práce se také dotýká nových výzkumných …more
Abstract:
This bachelor thesis focuses on an overview of traditional fermented dairy products originating from the Asian continent. It specifically explores the origin and history of these products, primarily describing the production technologies, sensory, and physicochemical properties of traditional Asian fermented dairy products such as ayran, kefir, kumys, shubat, and kurut. The thesis also touches upon …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2024

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
  • Reader: Eva Vítová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta