Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky – Daria Churiakova
Daria Churiakova
Bachelor's thesis
Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky
Traditional Asian fermented milk products
Anotácia:
Tato bakalářská práce je zaměřena na přehled tradičních fermentovaných mléčných výrobků pocházejících z asijského kontinentu. Zabývá se konkrétně původem a historii těchto výrobků. Popisuje hlavně technologie výroby, senzorické a fyzikálně-chemické vlastnosti tradičních asijských fermentovaných mléčných výrobků jako jsou ayran, kefír, kumys, šubat a kurut. Bakalářská práce se také dotýká nových výzkumných …viacAbstract:
This bachelor thesis focuses on an overview of traditional fermented dairy products originating from the Asian continent. It specifically explores the origin and history of these products, primarily describing the production technologies, sensory, and physicochemical properties of traditional Asian fermented dairy products such as ayran, kefir, kumys, shubat, and kurut. The thesis also touches upon …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 6. 2024
- Vedúci: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
- Oponent: Eva Vítová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme:
Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Vliv fermentace a skladování na jakostní parametry fermentovaných mléčných výrobků
Kamil Šín -
Membránová separace primárních produktů fermentace
Jonatan Šercl -
Chromatografie SMB pro izolaci mannitolu z vybraných produktů fermentace a extraktů
Daniel Růžička -
Analýza produktů fermentace v modelových žitných a pohankových kvasech
Michaela Sadílková -
The Characteristics of Basic Food Names in Kazakh, Turkish, Russian and Czech
Alikhan Ramazanov