Vláknina jako složka funkčních potravin – Bc. Petra Mikulenková
Bc. Petra Mikulenková
Bachelor's thesis
Vláknina jako složka funkčních potravin
Dietary fiber as a component of functional foods
Abstract:
Tato bakalářská práce stručně charakterizuje funkční potraviny a jejich preventivní účinky v řadě civilizačních onemocnění. Její podstatná část je zaměřená na vlákninu, jako jednu ze složek funkčních potravin, a na vybrané druhy potravin s funkčními vlastnostmi.Abstract:
This bachelor work describe functional foods and their preventional effects in many civilization diseases. Chief is focused on dietary fiber such a one component of functional foods and on the choice variety of foodstuffs with functional qualities too.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 8. 2. 2007
Identifier:
https://is.muni.cz/th/skp6i/
Thesis defence
- Date of defence: 8. 2. 2007
- Supervisor: Mgr. Lucie Mandelová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Fakulta sportovních studiíMasaryk University
Faculty of Sports StudiesBachelor programme / field:
Physical Education and Sport / Regeneration and Nutrition in Sport