František Štefunko

Bachelor's thesis

Sledování technologických vlastností u játrových paštik s přídavkem furceralanu

Monitoring of technological properties of liver pâtés with the addition of fulceralan
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá možnostmi přídavku furcelaranu a karagenanu do masných výrobků, v tomto případě drůbežích játrovek. Za účelem zlepšení textury a reometrických vlastností paštiky. Vliv hydrokoloidů je testován instrumentálně. Karagenan a furcelaran byl přidáván v různých hmotnostních procentech. Z měření a získaných hodnot texturního profilu a reometrie se zvolí nejvhodnější procento přídavku …viac
Abstract:
This bachelor thesis explores the possibilities of addition furcellaran or carrageenan into meat products, in this case chicken liver pates, in order to improve texture and reometrical attributes. The impact of hydrocolloids is tested instrumentally. Carrageenan and furcellaran was added in various weight percentage. From measurements and obtained data will be selected the most suitable percentage …viac
 

Kľúčové slová

furcelaran karagenan játrovka
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 11. 6. 2021
  • Vedúci: Ing. Robert Gál, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Štefunko, František. Sledování technologických vlastností u játrových paštik s přídavkem furceralanu. Zlín, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy

Práce na příbuzné téma