Bc. Kateřina Veselá

Diplomová práce

Antioxidační aktivita ovoce: ekologické vs. konvenční zemědělství

Antioxidant activity of fruits: organic vs. conventional farming system
Anotace:
Práce se soustředí na porovnání antioxidační aktivity rybízů, angreštů, třešní a jablek pocházejícího z ekologického a konvenčního zemědělství. Popisuje rozdíly mezi jednotlivými typy zemědělství a jejich vliv na tvorbu a akumulaci látek s antioxidační aktivitou v ovoci. Dále se práce zabývá problematikou hodnocení antioxidační aktivity, primárně průtokovou injekční analýzou s elektrochemickou detekcí …více
Abstract:
This paper focuses on the comparison of the antioxidant activity of currants, gooseberries, cherries, and apples from organic and conventional agriculture. It describes the differences between the farming systems and their influence on the formation and accumulation of compounds with antioxidant activity in fruit. Furthermore, the work concentrates on the evaluation of antioxidant activity, primarily …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2023
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Veselá, Kateřina. Antioxidační aktivita ovoce: ekologické vs. konvenční zemědělství. Pardubice, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Magisterský studijní program / obor:
Hodnocení a analýza potravin / Hodnocení a analýza potravin