Antioxidační aktivita ovoce: ekologické vs. konvenční zemědělství – Bc. Kateřina Veselá
Bc. Kateřina Veselá
Master's thesis
Antioxidační aktivita ovoce: ekologické vs. konvenční zemědělství
Antioxidant activity of fruits: organic vs. conventional farming system
Abstract:
Práce se soustředí na porovnání antioxidační aktivity rybízů, angreštů, třešní a jablek pocházejícího z ekologického a konvenčního zemědělství. Popisuje rozdíly mezi jednotlivými typy zemědělství a jejich vliv na tvorbu a akumulaci látek s antioxidační aktivitou v ovoci. Dále se práce zabývá problematikou hodnocení antioxidační aktivity, primárně průtokovou injekční analýzou s elektrochemickou detekcí …moreAbstract:
This paper focuses on the comparison of the antioxidant activity of currants, gooseberries, cherries, and apples from organic and conventional agriculture. It describes the differences between the farming systems and their influence on the formation and accumulation of compounds with antioxidant activity in fruit. Furthermore, the work concentrates on the evaluation of antioxidant activity, primarily …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2023
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VESELÁ, Kateřina. \textit{Antioxidační aktivita ovoce: ekologické vs. konvenční zemědělství}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2023. Available from: https://theses.cz/id/x2qbrs/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Veselá, Kateřina. Antioxidační aktivita ovoce: ekologické vs. konvenční zemědělství. Pardubice, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Průtoková injekční analýza ve spojení s ICP-OES
Denisa Doležalová -
Stanovení fungicidu cyprodinilu s využitím voltametrie a průtokové injekční analýzy s elektrochemickou detekcí
Lucie Borovská -
Analýza lignolů pomocí hmotnostní spektrometrie
Bronislav ONDRUŠEK -
Moderní instrumentace v průtokové injekční analýze
Petra Pávová -
Použití žlábkové uhlíkové pastové elektrody v průtokové injekční analýze
Marek Žeravík -
Analýza vitaminu C v potravinách
Petra Kášková -
Možnosti využití elektrochemické detekce ke stanovení antioxidantů a antioxidační aktivity
Nikola Kopecká -
Studium vlivu požití kávy na antioxidační stav organismu
Zdeňka Prucková