Bc. Kateřina Veselá

Master's thesis

Antioxidační aktivita ovoce: ekologické vs. konvenční zemědělství

Antioxidant activity of fruits: organic vs. conventional farming system
Abstract:
Práce se soustředí na porovnání antioxidační aktivity rybízů, angreštů, třešní a jablek pocházejícího z ekologického a konvenčního zemědělství. Popisuje rozdíly mezi jednotlivými typy zemědělství a jejich vliv na tvorbu a akumulaci látek s antioxidační aktivitou v ovoci. Dále se práce zabývá problematikou hodnocení antioxidační aktivity, primárně průtokovou injekční analýzou s elektrochemickou detekcí …more
Abstract:
This paper focuses on the comparison of the antioxidant activity of currants, gooseberries, cherries, and apples from organic and conventional agriculture. It describes the differences between the farming systems and their influence on the formation and accumulation of compounds with antioxidant activity in fruit. Furthermore, the work concentrates on the evaluation of antioxidant activity, primarily …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2023
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Veselá, Kateřina. Antioxidační aktivita ovoce: ekologické vs. konvenční zemědělství. Pardubice, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Master programme / field:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs