Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu vybraných bakteriálních kontaminant piva – Bc. Iveta Mahovská
Bc. Iveta Mahovská
Diplomová práce
Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu vybraných bakteriálních kontaminant piva
Factors Influencing the Decarboxylase Activity of Selected Bacterial Contaminant of Beer
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá vybranými faktory, které ovlivňují dekarboxylázovou aktivitu bakterií mléčného kvašení, izolovaných jako kontaminanty z procesu výroby piva. V rámci praktické části této práce byl uskutečněn skríning produkce biogenních aminů (BA) u kmenů Lactobacillus brevis a Lb. plantarum za podmínek in vitro. U kmene Lb. brevis RIBM 2-20 byla navíc sledována kinetika produkce BA.Abstract:
This diploma thesis is dealing with the selected factors influencing the decarboxylase activity of lactic acid bacteria isolated in beer production process. In the practical part of this work the screening of the ability of Lb. brevis and Lb. plantarum strains was realized at in vitro conditions. In addition, the monitoring of kinetics of BA production in Lb. brevis RIBM 2-20 was carried out.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2015
Zveřejnit od: 22. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MAHOVSKÁ, Iveta. \textit{Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu vybraných bakteriálních kontaminant piva}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/x2teip/.
Jak správně citovat práci
Mahovská, Iveta. Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu vybraných bakteriálních kontaminant piva. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 22. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Biogenní aminy v silážích
Nela Jandeková -
Biogenní aminy v pivu
Matěj Zima -
Vliv biologického a chemického ošetření na výskyt biogenních aminů u vojtěškových siláží
Pavla Remerová -
Produkce biogenních aminů bakteriálními izoláty mléčného kvašení z procesu výroby piva
Veronika Mandová -
Fenomén pivo v naší společnosti
Tomáš Römer -
Pivo jako vývozní komodita
Veronika Lorencová -
Víno, pivo a slovenská spoločnosť
Samuel Bartoš -
Výroba piva s chráněným zeměpisným označením "České pivo" a piva vyráběného v EU
Tamara Dolníčková