Vliv aditivních látek na reologické vlastnosti pšeničných těst – Ing. Hana BÍLKOVÁ
Ing. Hana BÍLKOVÁ
Diplomová práce
Vliv aditivních látek na reologické vlastnosti pšeničných těst
Influence of additives on rheological properties of wheat flour doughs
Anotace:
V diplomové práci byl sledován vliv aditivních látek přidávaných do pšeničného těsta. Použitá aditiva byly monoacylglycerol Rimulsoft a kyselina L-glutamová v jejich vhodně zvolených zastoupeních. Vlastnosti těst byly hodnoceny na základě chemických analýz, dále reologickými měřeními na farinografu. Pekárenské výrobky byly podrobeny senzorickým analýzám. Cílem práce bylo zjistit nejen účinek jednotlivých …víceAbstract:
The aim of this work was to study the influence of additives which were added to wheat flour dough. Used additives were monoacylglycerol Rimulsoft and glutamic acid in their suitable selected additions. Properties of doughs were evaluated on the basis of chemical analyses, further rheological measurements on the farinograph. Bakery products were subjected to sensory analyses. The aim of this work was …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2009
Identifikátor:
12515
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BÍLKOVÁ, Hana. Vliv aditivních látek na reologické vlastnosti pšeničných těst. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 19. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin