Využití enkapsulace a sorpce těkavých přírodních látek při skladování brambor – Bc. Pavla Koubíková
Bc. Pavla Koubíková
Diplomová práce
Využití enkapsulace a sorpce těkavých přírodních látek při skladování brambor
Use of encapsulation and sorption of naural volatiles in potato storage
Anotace:
Brambory představují jednu ze základních surovin konzumovanou lidskou populací po celém světe. Jen v České republice se za rok 2020 vypěstovalo celkově 542,1 tisíc tun brambor. Během skladování dochází u brambor k fyziologickým změnám. Dochází k intenzivnímu buněčnému dýchání spouštějící klíčení. Jednou z možností, jak klíčení omezit je aplikace silic a jejich čistých látek z nich izolovaných. Silice …víceAbstract:
Potatoes are one of the primary foodstuffs consumed by human populations around the world. In the Czech Republic in 2020 the production of potatoes totalled 542.1 thousand tonnes. Potatoes go through physiological changes during storage. Intensive cellular respiration occurs, triggering germination. One way to reduce sprouting is to apply essential oils and pure substances isolated from them. Essential …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOUBÍKOVÁ, Pavla. \textit{Využití enkapsulace a sorpce těkavých přírodních látek při skladování brambor}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/x3h5lb/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Aktivita konopné silice proti stafylokokovým biofilmům
Kateřina Jamborová -
Enkapsulované silice v potravinách
Pavla Koubíková -
Faktory ovlivňující kvantitu a kvalitu silice rodu Mentha L. (máta)
Eliška Pařízková -
Faktory ovlivňující kvantitu silice
Kateřina Žembová -
Rostlinné silice jako potenciální aditiva pro konzervaci kančích inseminačních dávek
Adéla Koštířová -
Silice čajovníku
Adéla Prívarová -
Metabolizmus složek tymiánové silice modelem trávícího traktu člověka
Assemgul Saginayeva -
Obsahové látky kmínové silice
Renáta Suchánková
Název
Vložil
Vloženo
Práva