Franšízing jako metoda podnikání v oboru gastronomie – Lukáš Čambala
Lukáš Čambala
Bachelor's thesis
Franšízing jako metoda podnikání v oboru gastronomie
Franchising as a method of doing business in the field of gastronomy
Abstract:
Tato práce bude obsahovat celkově dvě části.V teoretické části bych rád rozebral, čím je „franšízingové podnikání“, jeho počátky, přístupy ze stran franšízora i franšízanta, a co vše rozhodnutí pro tuto formu podnikání obnáší a jaké výhody/nevýhody jednotlivým stranám poskytuje. Teoretická část bude pokračovat rozebráním aktuální situace na českém trhu s franšízingovým podnikáním. V závěru teoretické …moreAbstract:
This thesis consist of two main parts.The theoretical part discusses the term "franchising business", it's origin, attitudes of both franchiser and franchisee, it's benefits and disadvantages for both sides and all decisions made by company, that uses this form. This part continues with analysing the current situation on Czech market that involves franchising business. Conclusion of the theoretical …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Mgr. René Šifta
- Reader: Lucie Mašterová, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: NEWTON College a.s., NEWTON College a.s.NEWTON College a.s.
NEWTON College a.s.Bachelor programme / field:
Economics and Management / Global business and management
Theses on a related topic
-
Franšíza ako forma podnikania v hotelierstve a gastronomii
Miriama Szabóová -
Financial analysis of business plan in the area of gastronomy
David Simbartl -
Franšíza jako forma podnikání v hotelnictví a gastronomii
Markéta Pošepná -
Problematika rodinného podnikání v gastronomickém provozu
Nikola Dicová